قرآن و عترت
. عظمت قرآن کریم:
قال رسول اللّه:«فضل القرآن علی سائر الکلام کفضل اللّه علی خلقه»
رسول خدا(ص) فرمود:«برتری قرآن کریم بر سایر سخنان،مانند برتری خداوند است بر بندگانش».

۲.نگاه کردن به کلمات قرآن کریم:
قال رسول الله(ص):«النّظر فی المصحف من غیر قراءهٍ عبادهُ»
رسول خدا(ص) فرمود:«نگاه کردن به صفحات قرآن کریم(حتی بدون خواند آن) عبادت است».
۳.تاثیر قرآن خواندن:
قال رسول الله(ص):«انّ القلوب تصدء کما یصدء الحدید فقیل یا رسول اللّه ما جلاءها،قال:تلاوه القرآن و ذکر الموت».
پیامبر اکرم(ص)فرمود:«به درستی که دلها زنگار می گیرند،آنچنان که آهن زنگار میگیرد،عرض شد یا رسول اللّه(ص) جلای آن با چیست؟فرمودند:تلاوت قرآن کریم و یاد کردن مرگ است».
۴.تلاوت قرآن در خانهها:
قال النبی(ص):«نوروا بیوتکم بتلاوه القرآن ولاتتخذوها قبوراً کما فعلت الیهود و النصاری،طوفی الکنائس و البیع و عطّلوا بیوتهم فانّ البیت اذا کثر فیه تلاوت القرآن کثّر خیره و التسع اهله و اضاء لاهل السماء»
پیامبر اکرم(ص)فرمود:«نورانی کنید خانههای خود را با تلاوت قرآن کریم و آن را قبرستان قرار ندهید کما اینکه یهود و نصارا کردند،نماز در کلیساها خواندند و خانههای خود را معطل گذاشتند،پس به درستی اگر زیاد شود تلاوت قرآن در خانهای خیر و وسعت برای اهل آن زیاد میشود و میدرخشد و به اهل آسمان نور میدهد،آنچنان که ستارههای آسمان به اهل زمین نور میدهند و میدرخشند».
۵.کسانی که قرآن را به زحمت یاد میگیرند:
قال الصادق(ع):«ان الذی یعالج القرآن و یحفظه بمشقه منه (قله حفظ) له اجران».
امام صادق(ع) فرمودند:«کسی که کشش حافظهاش کم است و با مشقت قرآن را فرا میگیرد دو اجر دارد».
۶.قرآن آموختن جوان:
قال الصادق(ع):«من قرأ القرآن و هو شباب مؤمن اختلط القرآن بلحمه و دمه؛کسی که قرائت کند در حالی که جوان با ایمان باشد قرآن با گوشت و خونش آمیخته میشود».
۷.عمل به دستورات قرآن:
قال رسول الله(ص):«ما امن بالقرآن من استحل محارمه».
پیامبر اکرم(ص)فرمود:«ایمان نیاورده است به قرآن کسی که حلال بداند چیزهایی را که قرآن حرام کرده است».
همه ما انسانها نورانيت و روشنايي را دوست داريم. و همين امر موجب شده است كه خانههايمان را در مكانهاي كه نور بيشتري جذب ميكند، بنا ميكنيم. و براي افزايش نور، از انواع لامپ و چراغ نيز استفاده ميكنيم.چراغ، لامپ و نور آفتاب، ظاهر منزل و محيط را نوراني ميكند، اما برای نورانیت بخشی باطنی چه باید کرد؟
خيلي جالب است كه آموزه هاي ديني همانگونه كه به نورانيت ظاهري منزل سفارش مي كند به نورانيت باطني آن نيز تاكيد دارد. به عنوان نمونه پيامبر اعظم (صلي الله عليه و آله وسلم) در اين زمينه ميفرمايد:
«نَوّرُوا بُيُوتَكُمْ بِتِلَاوَةِ الْقُرْآنِ ... فَإِنَّ الْبَيْتَ إِذَا كَثُرَ فِيهِ تِلَاوَةُ الْقُرْآنِ... أَضَاءَ لِأَهْلِ السَّمَاءِ كَمَا تُضِيءُ نُجُومُ السَّمَاءِ لِأَهْلِ الدُّنْيَا»[1]
با تلاوت قرآن، خانههاىتان را روشن كنيد، زيرا هرگاه در خانه بسيار تلاوتِ قرآن شود، آن خانه براى اهل آسمان ميدرخشد همانگونه كه ستارگان آسمان براى اهل زمين مي درخشند.
Design By : Pichak |